Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kerriekip met aardappel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr aardappelen
2 tenen knoflook
2 uien
1 tomaat
500 gr kipfilet
zoput peper
½ dl olie
2 el (massala)kerrie
selderijgroen

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten. Hak de knoflook, uien en (ontvelde) tomaat tot puree. Halveer de kipfilets, kruid ze met zout en peper en bak ze in de hete olie rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en bak in de olie de aardappel kwarten snel goudbruin op hoog vuur. Neem ze uit de pan, voeg eventueel nog wat olie toe en fruit de uimassa met de kerrie. Voeg kip en aardappelen toe met 1½ dl water en laat het afgesloten in 25 minuten gaarsudderen. Strooi er wat selderijgroen over.
Tip: In Suriname wordt kerriekip vaak geserveerd met pannekoekjes( Roti met linzen) misschien proberen?Zoek bij brood.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Foe yong hai
Kip in rode wijn
Kip Callaloo
Kipfilet met Indiase kruidenpanade
Kip met gebakken paddestoelen en salie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes